Online Agenda

You are here

Online Agenda

Je persoonlijke assistent voor volledige controle over alle afspraken in je salon.

Altijd en overal inzicht in je agenda en met de automatische afspraakherinneringen komen klanten vaker opdagen. Bespaar zo direct op onnodige kosten en houd waardevolle tijd over. Probeer het zelf!

Enkele redenen om over te stappen op een digitale agenda.

Echt waar, we houden ervan als dingen voor ons makkelijk gemaakt zijn. Daarom boeken we een hotel, huren we een auto of kopen we een nieuwe laptop tegenwoordig gewoon online. Toch spreek ik vaak saloneigenaren die nog wat sceptisch zijn over online boekingen. Wanneer je gewend bent om alles op een bepaalde manier te doen, kan verandering lastig zijn. Houd je jouw agenda wel in eigen beheer en willen jouw klanten wel online boeken? Het antwoord is ja! Hier lees je 9 redenen waarom jouw salon met een online boeking systeem moet werken.

1. Tijdsbesparing met salon software
Minder telefoontjes waardoor je minder vaak gestoord wordt tijdens behandelingen; het is het eerste voordeel van een online afsprakenboek. Ook het aantal voicemails dat je terug moet bellen, wordt een stuk minder. Je kunt klanten namelijk direct verwijzen naar de online afspraken widget op jouw website.

2. Goede eerste indruk
Heb je ooit een website weggeklikt omdat het onduidelijk of onoverzichtelijk was? Stel je dan eens voor hoe het tegenwoordig is om een afspraak te plannen via een contactformulier. Een afspraak inplannen is het eerste, directe contact dat een klant met jouw salon heeft en je wilt graag een positieve eerste indruk achterlaten. Als klanten online jouw beschikbaarheid zien, zelf de afspraak kunnen inplannen en direct een e-mail met de bevestiging ontvangen, zullen zij dit zeker herinneren als een goede ervaring.

3. 24/7 bereikbaar
Je bent bezig met een behandeling wanneer de telefoon gaat, omdat je nu niet kan opnemen bel je na de behandeling terug. Je loopt samen de agenda door en bij optie vijf vraagt de klant wat de eerste mogelijkheid ook al weer was. Dat moet toch makkelijker kunnen? Met een online agenda zien klanten zien wanneer jij beschikbaar bent en online boekingen verschijnen direct in jouw agenda. Je ontvangt ook altijd een notificatie van een nieuwe boeking, zodat je er nooit één over het hoofd ziet.

4. Automatische afspraakherinneringen
Elke saloneigenaar wil af van no-shows; klanten die hun afspraken vergeten of de verkeerde datum of tijd genoteerd hadden. Met de automatische afspraakherinneringen voorkom je no-shows zonder dat je er er ook maar een klant voor hoeft na te bellen. De salon software verstuurt automatisch een herinnering per mail en SMS zodat jij meer tijd overhoudt voor andere dingen.

5. Altijd je agenda bij de hand
Je hebt dag en nacht toegang tot je agenda en administratie, waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat je ook echt 24/7 aan het werk moet zijn (integendeel: je zult juist meer tijd overhouden). Maar als je thuis of onderweg bent en je vraagt je af hoe je agenda er voor de volgende dag uitziet, dan heb je deze altijd bij de hand. Je logt gewoon in via je telefoon, tablet of computer. Waar je ook bent.

6. Afspraken via jouw Facebookpagina
Klanten verwachten jouw salon online te vinden, of dit nu via Google of via sociale media is. We bieden jou de functies om je zichtbaarheid op internet te vergroten. Bijvoorbeeld door de online afspraken widget aan jouw Facebookpagina te koppelen.

7. Dubbele boekingen voorkomen
Het inplannen van afspraken is misschien niet ingewikkeld, maar een goede planning kan best gecompliceerd zijn. Slecht plannen kan gaten in de agenda of juist dubbele boekingen als gevolg hebben. Gelukkig is ons online boeking systeem zo geavanceerd dat het complexe planningen ondersteund.

8. Veiligheid
Weg met mappen vol klantendetails of moeilijke Excel-sheets. Wat als de documenten kwijtraken of de laptop crasht? Met een salon softwareprogramma hoef je je hier geen zorgen om te maken. Sla al jouw klanteninformatie, afspraken en transacties veilig op in jouw account. Omdat alles wordt opgeslagen in de cloud, heb je altijd en overal toegang tot jouw gegevens. Vanaf elk apparaat!

9. Kosten besparen met salon software
We weten dat een papieren agenda je niks kost… maar met alle functies van een salon software programma bespaar je juist tijd en geld op de taken die je nu zelf moet doen. Zo ben je bijvoorbeeld door het automatisch bijhouden van de transacties minder tijd kwijt aan het op orde brengen van je boekhouding. Automatische notificaties wanneer een product niet meer op voorraad is, zorgen ervoor dat je nooit meer mis grijpt.

10. De klant kiest online een behandeling en die wordt ingeboekt in je agenda, een behandeling kan een aanbrengtijd, een inwerktijd en een afwerktijd hebben. Tijdens de inwerktijd ben je beschikbaar voor andere klanten.

11. Je kan het gratis 14 dagen proberen, we kunnen deze functie activeren op je site zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Mijn Salon is een onderdeel van Welters Marketing

St. Laurentiusstraat 31 - 3630 Lanaken